Постинг
16.05.2017 18:40 -
Пиле фрикасе
-
Необходими съставки:
- пилешко месо 500 грама
- кисело мляко 1 чаена чаша
- жълтъци 3 броя
- лимон 1/2 брой
- краве масло 2 супени лъжици
- олио 1 супена лъжица
- брашно 3 супени лъжици
Никой не е безразличен към пиле фрикасе! Това класическо за традиционната домашна българска кухня ястие или е много обичано, или пък точно обратното. Дали защото много хора пазят спомени от стола в училище от недалечното минало, където пиле фрикасе присъстваше често и в не особено апетитен вариант, но може да се каже, че пилето фрикасе има и не особено добра слава. Класическата рецепта за пиле фрикасе обаче обеозръжава всеки! С атрактивен и запленяващо апетитен вид, с невероятен вкус и още по-добър аромат, пилето фрикасе на Супичка приготвено по класическа рецепта влиза директно в графата “ястия, които задължително трябва да пробваш!”.
- Първата стъпка от рецептата за пиле фрикасе е сваряването на месото. Варите предвиденото пилешко место в подсолена вода до пълно сваряване. Може да ползвате както бяло месо, така и пилешки бутчета, или каквото пилешко месо имате под ръка. След като е сварено месото го изваждате от бульона, накъсвате го на ситно и прецеждате получения бульон.
- Докато пилешкото месо се вари, отделяте белтъците от жълтъците на 3 яйца и разбивате отделените жълтъци с киселото мляко, както и сока от лимона, до получаване на гладка смес.
- В голям тиган или тенджера загрявате маслото, заедно с олиото и запържвате брашното за около 1-2 минути, докато стане леко златисто, след което малко по малко прибавяте към него около 1- 1 Ѕ чаена чаша от бульона, или до получаване на желаната от вас гъстота. Като продължавате да бъркате непрекъснато добавяте към тази смес и сместа с киселото мляко и жълтъците. Кашата трябва да поври около 4-5 минути, като накрая добавяте към нея и накъсаното пилешко месо.
Рецептата за пиле фрикасе е изпълнена.
Няма коментари