Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 18:40 - Пиле фрикасе
Автор: plamenavaoynova Категория: Рецепти   
Прочетен: 294 Коментари: 0 Гласове:
0



 
    Необходими съставки:
  •   пилешко месо 500 грама  
  •   кисело мляко 1 чаена чаша  
  •   жълтъци 3 броя  
  •   лимон 1/2 брой  
  •   краве масло 2 супени лъжици  
  •   олио 1 супена лъжица  
  •   брашно 3 супени лъжици  
Рецептата:

Никой не е безразличен към пиле фрикасе! Това класическо за традиционната домашна българска кухня ястие или е много обичано, или пък точно обратното. Дали защото много хора пазят спомени от стола в училище от недалечното минало, където пиле фрикасе присъстваше често и в не особено апетитен вариант, но може да се каже, че пилето фрикасе има и не особено добра слава. Класическата рецепта за пиле фрикасе обаче обеозръжава всеки! С атрактивен и запленяващо апетитен вид, с невероятен вкус и още по-добър аромат, пилето фрикасе на Супичка приготвено по класическа рецепта влиза директно в графата “ястия, които задължително трябва да пробваш!”.

  1. Първата стъпка от рецептата за пиле фрикасе е сваряването на месото. Варите предвиденото пилешко место в подсолена вода до пълно сваряване. Може да ползвате както бяло месо, така и пилешки бутчета, или каквото пилешко месо имате под ръка. След като е сварено месото го изваждате от бульона, накъсвате го на ситно и прецеждате получения бульон.
  2. Докато пилешкото месо се вари, отделяте белтъците от жълтъците на 3 яйца и разбивате отделените жълтъци с киселото мляко, както и сока от лимона, до получаване на гладка смес. 
  3. В голям тиган или тенджера загрявате маслото, заедно с олиото и запържвате брашното за около 1-2 минути, докато стане леко златисто, след което малко по малко прибавяте към него около 1- 1 Ѕ чаена чаша от бульона, или до получаване на желаната от вас гъстота. Като продължавате да бъркате непрекъснато добавяте към тази смес и сместа с киселото мляко и жълтъците. Кашата трябва да поври около 4-5 минути, като накрая добавяте към нея и накъсаното пилешко месо.
Преди сервиране може да поръсите готовото пиле фрикасе с черен пипер.

Рецептата за пиле фрикасе е изпълнена.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenavaoynova
Категория: Рецепти
Прочетен: 4922
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол