Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05 18:43 - Таратор
Автор: plamenavaoynova Категория: Рецепти   
Прочетен: 234 Коментари: 0 Гласове:
0



 
 
  • краставица
    1 брой
     
  •  
    кисело мляко
    400 грама
     
  •  
    копър
    1/2 връзка
     
  •  
    чесън
    3 скилидки
     
  •  
    орехи
    20 грама
     
  •  
    олио
    2 супени лъжици
     
  •  
    вода
    300 мл

    1. Първата стъпка от рецептата за таратор е подготовката на краставиците. Измивате краставицата и я обелвате. Ако сте успели да се сдобиете с пресни краставици, произведени от някоя баба на село няма нужда да ги белите. Нарязвате я на много малки парченца / кубчета. Много домакини настъргват краставицата, за да спестят време. Така краставицата омеква повече и тараторът става като каша. Но в случай, че сте наистина жадни и не можете  да чакате дълго, можете да ползвате и този метод.
    2. Изсипвате краставицата в голяма купа и прибавяте към нея ситно нарязания копър (може да ползвате и сух копър), смлените орехи и чесъна, който сте счукали, или нарязали на много дребно. За разлика от французите обаче много българи не обичат чесън, затова можете да не добавяте чесъна към таратора, а да го оставите в отделна чинийка, така всички ще са доволни: любителите на чесън ще си добавят в последствие, а противниците няма да се мръщят.
    3. След като сте прибавили чесъна, орехите и копъра поселете, добавете и олиото/зехтина и разбъркайте добре. След това разбийте една кофичка мляко с една кофичка студена вода, добавете към сместа с краставиците и пак разбъркайте. Тараторът е вече готов.



Гласувай:
0
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: plamenavaoynova
Категория: Рецепти
Прочетен: 435
Постинги: 4
Коментари: 0
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Май, 2017  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол